Dagen zonder vrees: golfen + win-actie

Mijn vader is een fervent golfer. Probeert dan ook geregeld me te overtuigen om eens mee een balletje te slaan, waarbij er altijd spontaan allerlei snobistische beelden in mijn hoofd verschijnen. Geruite broeken, gekke schoenen, zakenmensen in golfkarretjes, zonnepetjes, … Toen de mensen achter Golf Sensations me uitnodigden om het tegendeel te bewijzen, kregen ze een ja. Kon ik meteen voor de eerste keer in mijn leven gaan golfen.

De ervaring

Golfen is aan een stevige opmars bezig en om te bewijzen dat de sport echt voor iedereen is, hadden ze naast mezelve ook Snapchatlegende Hannes en all-round blogger Dailybits uitgenodigd. In Brussel, op de court van Droh!me. Bijzonder mooi decor voor wat ballenmepperij.

Na wat uitleg over de soorten clubs, over handicaps en brevetten kregen we een emmertje vol ballen en mochten we ons op de driving range zetten. De driving wa? Euhm, een groen matje met een tee (zo’n stokje om je bal op te leggen) met zicht op een open grasveld. Dikke 200 meter lang zodat je stevig kan doormeppen. De plek om je afstandsschoten te oefenen dus. Meteen ook mijn place to be, aangezien dit onderdeel me uiteindelijk het meest aansprak. Lijkt simpel, gewoon op een balletje meppen, maar potversnippie het is niet gemakkelijk. Je houding is bijzonder belangrijk. Arm beetje te veel plooien en je club gaat vlotjes naast de bal, inclusief hoongelach van al wie rond je staat.

Vandaag keer leren golfen si #golfsensations

A video posted by Niel Van Herck (@sanssoucicrea) on Apr 27, 2015 at 8:49am PDT

Maar eenmaal je de juiste positie gevonden hebt en de kop van je stick de bal mooi 100 meter ver knalt, dan is het kicken. Geeft een zalig gevoel om die bal te horen wegzoeven en ergens ver te velde te zien landen. Zeker als je na wat oefenen ook ongeveer kan bepalen waar. De stijfheid de dag erop moet je er maar bijnemen.

Na het doorknallen, verschoven we naar twee kleinere veldjes om te leren lobben en putten. Stukken moeilijker aangezien hier elke spier en beweging onder controle gehouden moet worden. Golf voor specialisten dit. Hoewel ik mijn jarenlange mini-golf ervaring toch een beetje kon gebruiken op het put-veld. Ik miste de looping wel wat.

Clinic_Golf_Sensations-23

Mijn gedacht

Ewel, dat het leuker was dan gedacht! Techniek gemengd met concentratie en los doorknallen. En buiten! Ook altijd leuk. Lijkt me ook leuk om een balletje te meppen op de green, wat te wandelen en dan door te spelen. Maar is het nu elitair? Goh, we werden er alleszins niet buitengekeken en ondertussen ben ik in Oostende ook al gaan golfen. Ook daar geen elitair gedoe. Pas op, sommige clubs zullen altijd fancy shmancy blijven é. Voor het kostenplaatje moet je het niet laten. In Oostende bijvoorbeeld ben ik twee uur gaan meppen: 7 euro voor een dagpas inclusief clubs en 8 euro aan ballen ofte 160 stuks.

Te winnen

Ik mag twee tickets weggeven voor Golf Sensations in Oostende. Een event om de sport in de kijker te zetten, barstensvol initiaties en andere bezigheden. Der staan zelfs oldtimers. Ideaal moment om golfen te leren kennen of om je skills wat te verbeteren. Wat moet je doen om te winnen? Gewoon in de comments een tip geven voor een volgende dag zonder vrees. Dus iets wat ik nog nooit van mijn leven gedaan heb en dringend eens moet doen.

11134075_372193479633063_7417128745899612880_o

Foto’s door Golf Sensations

3 Comments

  1. Wat een voorzet! “Wat gij nog nooit gedaan hebt en dringend eens moet doen!” 😎

    Ik zeg – naast eens naar nen deftige coiffeur gaan en uw tanden ne keer poetsen – een koe laten kalveren! 🙂

  2. Niel, je hebt je aangepast. Een geruit hemd om niet uit de toon te vallen 🙂
    Ohja: ik leerde dat golven helemaal niet duur hoeft te zijn. Dank voor de tip!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s