Series: Utopia, The Walking Dead, Archer

utopia

Koude en natte dagen in het verschiet. Tijd om nog eens een overzichtje geven van alle series die ik momenteel lopen of klaarstaan heb dus.

Utopia

Eentje die ik net leerde kennen via Walkie Talkie-people. Een groepje outcasts krijgt een manuscript van een graphic novel in handen. Niet zomaar een boekje, maar pagina’s vol voorspellingen van en antwoorden op wereldrampen. Uiteraard kan een of andere louche organisatie, The Network, daar niet om lachen, dus is’t koekenbak. Wat volgt is een groot spel vol intrige, framing, extreme foltering en excessief geweld. Gooi er nog wat rauw Brits en een aparte filter tegenaan en je hebt iets leutig om te volgen. Speelt momenteel op Sundance Channel, weet wel, het kanaal van Robert Redford! Vanavond herhaling van aflevering 1.

 The Walking Dead

Hoewel elk seizoen eigenlijk een redelijk vast stramien volgt, blijft het een zot spannende serie. De wereld wordt geplaagd door een fenomeen waardoor al wie sterft, verandert in een soort zombie-achtig wezen, inclusief lelijke tronie. Ondertussen volgen we nu al vier seizoenen lang dezelfde groep survivors in hun strijd om antwoorden. Af en toe komt er iemand bij, geregeld valt er iemand ten prooi aan de bijtgrage walkers en zoals in elk seizoen worden ze geconfronteerd met andere vijandige mensgroepen. De novels zijn trouwens ook echt de max.

Archer

Toch al een paar jaar oud ondertussen, deze tekenfilmserie, maar ze blijft hilarisch. Archer is een soort vuilgebekte James Bond met fantastische pick-up lines. Zijn moeder is baas van het spionagebedrijf, zijn ex een collega en de rest zijn eigenlijk allemaal sulletjes met elk hun typische gebreken. De afleveringen zitten boemvol verwijzingen naar politieke gebeurtenissen en de anachronismen maken het alleen maar grappiger. Zo knallen ze met high tech laserguns, maar nemen ze wel nog alles op op cassette. En de oneliners zijn epic!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s