Winnaar van de HP Notebook

HP envy

De kogel is door de kerk. Gekke uitdrukking niet?

De kogel is door de kerk wordt gezegd als er (meestal na lang overleg) een beslissing is genomen over iets. Waar deze uitdrukking vandaan komt, is niet met zekerheid te zeggen.

Het Groot Uitdrukkingenwoordenboek van Van Dale (2006) geeft de volgende verklaring: “In vroeger tijd werden in gevechten de kerkgebouwen uit respect ontzien. Als de vijand zich niet aan deze ongeschreven regel stoorde en zijn kogels ook door de kerk schoot, dan betekende het dat het ergst denkbare was gebeurd.”

Daaraan wordt nog een voorbeeld toegevoegd: “Een beroemd exemplaar is de kanonskogel die de Spanjaarden tijdens het beleg van Haarlem in 1573 dwars door de Sint-Bavokerk schoten. Volgens de overlevering was de kogel bedoeld om de predikant – een afvallige – van de kansel af te schieten. De predikant bleef ongedeerd en de kogel kwam in een binnenmuur van de kerk terecht. De kogel is daar nog altijd te bezichtigen en werd onlangs gerestaureerd.”

Maar daar zitten jullie waarschijnlijk niet op te wachten. De mensen van HP hebben de knoop doorgehakt en hebben een winnaar gekozen. Geen makkelijke taak want er waren heel wat inzendingen. Brieven, photoshops, liedjes, tekeningen… Veel meer dan verwacht, which is nice. Uiteindelijk is Davy Delbeke met de prijs gaan lopen. Zijn visual en achterliggende website waren het meest overtuigend. Daardoor mag hij binnenkort deze HP Envy 17″ in zijn bus verwachten.

HP envy

Advertenties

5 Comments

    1. Помогите пожайлуста моему отцу 53 года. Он болеет сахарным диабетом, колит инсулин. Недавно у него обнаружили полипы в желчном А‘ƒÐ·Ñ‹Ñ€Ðµ.Оперÿ°ÑÆию делать нехочет, подскажите пожайлуста правильный выход с этой ситуации. Заранее большое спасибо.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s