Eigenlijk ben ik ook een trendwatcher: deel 2

stickers auto

Niet zo lang geleden mijmerde ik al wat over het verdwijnen van de nachtelijke patience-speler. Maar dat uitsterven houdt niet op. Zal eigen zijn aan de evolutie waarschijnlijk. Of aan trendgevoeligheid. Stond ik daar in de file aan te schuiven, luid juichend om elke gewonnen centimeter. Maar die vreugde moest algauw plaats ruimen voor een nostalgische weemoed. Ook nu had ik een met uitsterven bedreigde soort ontdekt.

Rondturend naar afleiding viel me plots op hoe naakt achterruiten van auto’s tegenwoordig zijn. Waar zijn die stickers van Walibi, Bellewaerde, De Beekse Bergen en de obligatoire VTM-plakker naartoe? Die prachtige collage van herinneringen? Dat onsamenhangende samenwerpsel van kangeroes, leeuwen, langnekken en buitenlandse vlaggen? Nee, meer dan een heel sporadische baby aan boord valt er niet meer te bespeuren. Of een enkeling die ons erop wijst dat tuning echt wel geen misdaad is. Trieste tijden.

Vraagt om een verklaring natuurlijk. Verschillende pistes. Misschien gaat de mens meer met het openbaar vervoer of de fiets naar pretparken. Dringend eens de achterruit van een trein moeten bekijken. En er is natuurlijk ook die enorme hype rond lopen. Misschien combineren pretparkgangers tegenwoordig een dag plezier wel met wat fysieke inspanning. Kunnen ze meer dure hamburgers en frieten eten ter plekke. Of mensen gaan gewoon meer naar de carwash. Misschien was er wel een incident met een te volle achterruit waardoor een bestuurder de auto achter zich niet zag komen. Aangepaste wetgeving en zo. Of door de crisis kunnen pretparken niet langer investeren in kwaliteitsvolle lijm en vliegt al hun plakwerk er na een halve dag al van. Of de mens indertijd was gewoon een dikke stoefer, die wou pronken met alle plekken die hij reeds overwonnen had. Nee nu zetten we het gewoon op Facebook, Instagram, Twitter en reisblogs. Snoodaards aldaar. Voila, het waterdichte bewijs dat social media het overgenomen hebben is bij deze gegeven.

Tijd voor wat meer kleur in het straatbeeld! Bij deze opper ik dan ook ter voller harte voor de herintroductie van kwaliteitsvolle pretparkstickers! En patience by night.

Advertenties

1 Comment

  1. Vilken kanon kanottur ni haft.Vad är det för rolig utbildning du går. Den verkar ju helt unSrebar.den undrade du om champinjoner i gräsmattan. Kasta svamprenset på gräsmattan på hösten så blir det ofta fina saker att skörda redan nästa år.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s