Nooit meer koffie morsen. Wetenschappelijk bewezen!

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat onze koffietassen bijzonder ineffeciënt gemaakt zijn. Juist ja, wetenschappelijk onderzoek! Door Rouslan Krechetnikov, een ingenieur aan de Universiteit van Califiornia. “Niet zozeer om de wetenschappelijke relevantie, maar omdat morsen met een koffietas een proces of idee ernstig kan verstoren”, volgens de man zelf.

Een bijzonder ingewikkeld onderzoek, aangezien ze zowel het stappen van de mens, wat op zich al afhankelijk is van verschillende factoren zoals leeftijd en gewicht, moesten koppelen aan de beweging van vloeistof en de vorm van de koffietas. Kwamen ze tot volgende formule.

Schermafbeelding 2013-06-23 om 16.37.53

Conclusies zijn dat wandelen met een koffietas zoals die nu bestaat qua vorm, altijd voor morsen zal zorgen, aangezien er verschillende krachten tegen elkaar werken. Die worden dan nog versterkt door afwijkingen in het stappatroon. De oplossingen die hij voorstelt: trager wandelen, minder in je tas doen (ongeveer 1/8ste van de diameter overlaten) en kijken naar wat je aan het doen bent. Of gewoon een deksel op je tas zetten natuurlijk.

De SpillNot

Een andere oplossing is de SpillNot, een soort draagsysteem waarbij je de zotste bewegingen mag maken zonder ook maar een druppel koffie te morsen.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s