Emiel Pauwels: oud maar nog lang niet versleten

Ik was wat aan het rondsnuisteren op het net en kwam een filmpje tegen van twee oude knarren die de 100 meter spurten.

Thomas liet me weten dat het hier om Emiel Pauwels gaat (stond ook in het begin eigenlijk) en dat hij vroeger in dezelfde atletiekclub trainde. Interesse gewekt natuurlijk!

Geboren in 1918 dus de mens is er ondertussen 95. En toch blijft hij een actief atleet. Het filmpje werd geschoten tijdens het EK indoor in San Sebastian en je ziet hoe Emiel een Finse tegenstander poepje laat ruiken. Zijn start was wat minder maar ’t is een mens van de tweede adem.

Site_Emiel1

Hij haalde in zijn bijna tachtig jaar lange carrière meer dan 60 keer het podium, verbrak twee wereldrecords en kwam in zowat alle atletiekdisciplines aan de bak. Van alle Belgen haalde Emiel het meeste medailles. We citeren hem even over zijn mooiste overwinning in 1985, op het WK in Rome:

“Ik won de 3.000 meter steeple. In de laatste ronde lag ik nog 20 meter achter. Elke zege is prachtig, de laatste meters zijn geweldig. Zeker als ze je naam in het stadion roepen en op het podium het volkslied spelen.”

Zijn geheim? Gezond leven en aan de hele wereld zijn voeten vegen! En regelmatig eens met vrienden weggaan en een Leffe drinken. De krasse negentiger verklapt ook graag dat hij zo lang fit blijft op basis van een dieet van pure chocolade en heilbot.

3605031014_a64190901c

De veteraan van Olympic Brugge traint drie keer per week: vooral lopen, speerwerpen en hoogspringen. Hij gaat nog moeiteloos over 95 cm en wil daar een gouden medaille aan koppelen. Het hoogspringen is de enige atletiekdiscipline waarin hij op wereldvlak nog geen medaille haalde.

Emiel_Pauwels_Julien_Saelens_400

Mieltje_Pauwels0001_1

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s