Opgevoed door apen

Ik had het eerder al over wolfskinderen en nu is er weer iemand voor ‘uitgekomen’ dat ze opgevoed werd door dieren. Door apen zelfs! Marina Chapman opent haar verhaal zo:

“My story starts with my earliest memory. I was four; squeezing pods until the peas popped in our allotment that bordered the village. A black hand suddenly clamped a damp white cloth over my nose and mouth; as I tried to scream the hand pushed harder and the sky turned black.”

Ze werd op haar vierde ontvoerd en uiteindelijk door haar kidnappers achtergelaten in de Colombiaanse jungle. Totaal uitgeput en helemaal uitgehongerd trok ze op verkenning op zoek naar eten en water. Uiteraard met de nodige strijd tegen grote katten, spinnen, insecten en slangen. Twee dagen later botste ze op een groep capucijnapen en besloot ze de groep te volgen. Ze at wat zij aten, kopieerde hun gedrag en werd zo, door de jaren heen, deel van de groep.

 

Vijf jaar lang at, dronk, vocht en speelde de vrouwelijke Mowgli met het twintigtal apen. Ze verbeterde haar klimkunsten en leerde communiceren met dieren. Uiteindelijk werd ze gevonden door jagers die haar verkochten aan een bordeel. Voor een papegaai. Ze wist aan haar slavendrijvers te ontsnappen en vluchtte Cucuta in, één van de gevaarlijkste steden op aarde. Ze overleefde door kleine criminaliteit en stond op een bepaald moment zelfs aan het hoofd van een dievenbende.

Maar daar stopt haar verhaal niet. Ze maakte quiche voor the Duke of Kent aka Prince Edward, overleefde auto-ongelukken en bomaanslagen, kende drie enorme dramamomenten waar ze enkel in haar boek over wil uitweiden, en vond uiteindelijk de ware liefde in Engeland. Nu nog krijgt ze de kaken van haar twee kinderen donkerrood door af en toe in een boom te klimmen, wilde konijnen te vangen en spontaan koeien te melken. Ze werkt als kinderverpleegster en entertaint haar clienteel met dierengeluiden en -imitaties.

Het boek The Girl With No Name: The Incredible True Story of the Girl Raised by Monkeys verschijnt binnenkort en de filmrechten zijn ondertussen ook al opgekocht. Lijkt me een aanrader. En ook al is’t allemaal geen waar, het is op zijn minst toch goed gevonden.

Advertenties

4 Comments

  1. Benieuwd wat je van het boek vindt. Als het een aanrader blijft, dan wil ik het ook wel lezen. Interactie of imitatie mens en aap blijft me boeien…. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s