Films: Moonrise Kingdom,

Moonrise Kingdom

Wes Anderson (Fantastic Mr. Fox, The Darjeeling Limited) die Bruce Willis, Edward Norton, Bill Murray en Harvey Keitel onder zijn vleugels krijgt en er een sixties langspeelfilm uitperst, dat kan niet fout lopen. Doet het ook niet.

Twee twaalfjarigen zijn hun miserabele leventje beu en besluiten om er vandoor te gaan. Op zich geen zot origineel verhaal maar de manier waarop Wes het brengt is briljant. Fantastische shots en camerabewegingen, goddelijke decors, het ouderwetse Technicolor-kleurenpalet en een strakke soundtrack. Gooi er nog wat knallers van acteerprestaties bij en het is helemaal goed.

Maar het sterke zit hem in de sfeer. Zoals de New York Times het verwoordt: Wes Anderson makes films about small worlds in which big things happen: love, heartbreak, calamities, death. Een simpel verhaal maar met een palet aan personages die vol van frustratie, miserie, mislukking en absurditeit zitten, zonder de film loodzwaar te maken. Tragikomisch zonder schaterlachen. Tragikomisch zonder huilbuien. Bijzonder poëtisch ook, vol miniscule levenslessen. Zonder daarbij te filosofisch te willen zijn.


 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s