Smizing: op naar de televisie!

Waar die Bar Buro toch allemaal niet goed voor is! Eerst tien weken lang alles te weten komen over de digitale wereld en gisteren mijn eerste mediatraining gekregen. Van Joke Vincke dan nog. It’s all about smizing! Lachen met je ogen in normalemensentaal. Tyra Banks is er een grote fan van en past het dan ook toe waar en wanneer ze kan. Demonstratie!

Zeven stappen om zelf de beste smizer te worden:

1. Relax! Niets zo lelijk op een foto als een stijve houding. Smijt wat met je armen, haal diep adem, stretch een beetje en dwaal wat af met je gedachten.

2. Kies een focuspunt. Probeer je blik te richten op een bepaald punt voor je. Zo krijg je een minder verdwaalde en meer zelfzekere blik.

3. Lach. Als je mag lachen op de foto, doe het dan gewoon. Niets zo schoon als een lachende mens. Mag je niet uiterlijk lachen, ga dan voor een innerlijke smile. Denk aan grappige situaties, moppen en andere binnenpretjes. Oppassen voor de giggle pile. Momenten waarop je niet mag lachen, waardoor je juist nog meer moet lachen.

4. Tilt je kin een beetje naar beneden. Daardoor ga je je ogen wat meer open doen. Maar overdrijf er niet in. Tyra raadt trouwens aan ook je schouders wat naar beneden te duwen.

5. Focus op je mond. Hier kan de hulp van de fotograaf van pas komen. Train de smize met een brede lach, een lacht met de mond open, een glimlach en uiteindelijk de neutrale mond. Voor de smize zelf hou je je lippen op elkaar, maar moet de tip van je tong wel nog tussen je tanden kunnen. Spiegels komen hier goed van pas.

6. Bereid je ogen voor. Train wat op je oogspieren zodat je die apart van de rest van je lichaam kan controleren. Oefen wat in de spiegel op verschillende blikken, maar probeer staren te vermijden.

7. Smize. Probeer nu de lachende, maar niet starende ogen te combineren met een neutrale mond. Let op voor duckface! Probeer wat speelsheid en warmte in je ogen te krijgen. En vergeet je focuspunt niet. Probeer op voorhand wat te trainen zodat het toch wat naturel overkomt.

Uiteraard probeerde ik ook zelf

 

 

Advertenties

6 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s