Trixie Whitley

Je staat wat te lanterfanten tot het tijdscontinuüm plots lijkt op te houden. Al je aandacht wordt samengeperst in één richting en heel even waan je jezelf moederziel alleen op deze planeet. De lucht lijkt ineens minder zuurstof te bevatten, kleuren worden intenser, seconden duren minuten en je wordt overmeesterd door een heerlijk warm gevoel. Daar staat ze dan… de vrouw van je dromen.

Zo begon ik ooit een stukje voor daMusic over Trixie Whitley op Gent Jazz. En nu komt ze met een nieuwe videoclip op de proppen.

Haar nieuwe videoclip geeft A Thousand Thieves wat extra cachet en is geregisseerd door Matthu Placek. Trixie is de dochter van blueslegende Chris Whitley, groeide op in Gent en New York en wist met haar krachtige, vol van emotie overgoten stem een plaatsje te veroveren in het ensemble van legende Daniel Lanois, beter bekend als Black Dub.

“She really knows what she wants,” zegt Placek. “You’d think she’s this shrinking violet—and she is––but she is strong. She’s very true to herself.”

Trixie is trouwens bezig aan een Europese tour, die je hier kan volgen. Nu vrijdag is het in de Handelsbeurs van Gent te doen! Woop woop!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s