Toekomst: euthanasie

Onlangs is er nog een extra taak aan mijn jobpakket toegevoegd. Nadenken en researchen over de toekomst. Altijd geestig dus geregeld wat profetische uitspraken vanaf nu op deze blog.

Oplossing voor vergrijzing en overbevolking

Hoe het er zou kunnen uitzien en dus niet hoe ik zou willen dat het eruit ziet.

Nog één dag voor je zeventig wordt. De bel gaat. Je twee zonen en hun gezin staan voor de deur. Je klikt het krachtveld uit en laat het zootje binnen. Overal ballonhologrammen, slingers en feestmuziek. Nee het is niet voor je verjaardag. Vandaag is je uitstapdag. Nog een laatste keer geniet je van al dat jong geweld rondom je en ook de wijn laat je rijkelijk vloeien. Morgen ga je naar de uitstapkliniek. Voor een definitief uitstapje. Een mooie dag.

Overbevolking en vergrijzing; twee trends die nu wel al een tijdje doorzetten. En hoewel de eerste misschien wel zal stagneren, de tweede alvast niet. Op een bepaald moment zal dus geen plaats meer zijn voor nieuwe mensen aangezien de oudjes alsmaar ouder worden en hun plaats en middelen nodig hebben. Oplossing? Een gedwongen uitstap. Je maakt letterlijk plaats voor een nieuwe telg en krijgt dus 70 jaar om er het beste van te maken. Jezelf opofferen voor het nageslacht, een nobel iets toch? Al wat uitgespaard wordt aan kosten (hospitalisatie, pensioenen enz.) wordt geïnvesteerd in betere levenskwaliteit voor zij die er wel nog zijn.

Als je trouwens weet wanneer je einddatum is, ga je dan niet intenser leven? De dood wordt een bijzonder concreet iets. Want ook al weten we nu ook dat we sowieso ooit sterven, toch proberen we er alles aan te doen om het zo veel mogelijk te rekken. Iedereen krijgt 70 jaar en die moet je optimaal benutten. Leven als werkwoord en concept wordt zo een stuk waardevoller.

Advertenties

2 Comments

  1. Opmerkelijk dat er geen reacties zijn. Of men zit in diep gepeins verzonken of men neemt je niet serieus.
    Ik geloof wel in zo’n oplossing, maar dan niet gratis. Een leuke vergoeding voor je kinderen of partner. Bovendien mogen dan de premies voor ziektekosten en dergelijke fors naar beneden.
    Zelfs dacht ik nog even aan door blijven werken tot je zeventigste en er dan meteen een dubbel afscheidsfeestje van maken;-). Maar als iedereen er op zijn zeventigste uitstapt, is er weer geld genoeg om met je vijftigste te stoppen met werken.

    1. Wel ja, werken tot je er het loodje bij moet neerleggen, daar zou ik nu ook niet meteen voor tekenen. Maar de laatste 15 jaar van je leven genieten door een opgebouwd solidariteitsfonds, dat lijkt me wel een optie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s