Dit viel al eens uit de lucht

Onlangs had mijn baas een discussie met een collega en hij zei daarbij: “het geld komt niet uit de lucht vallen é!” Ik dacht meteen “Gelukkig maar, want als je een eurocent van de Eiffeltoren naar beneden gooit dan gaat het dwars door de kop van hij die beneden staat.” Maar het leek me niet het geschikte moment om dit weetje te delen. Sommige zaken vallen trouwens wel uit de lucht. Een overzicht van de gekste dingen.

– In Zwolle kreeg een man een blauwe ijsklomp van drie kilo door zijn voorruit. Het ging om een klomp afvalwater van een vliegtuig. De blauwe kleur komt van een chemisch middel tegen bacteriegroei en stank.

– Om door een meteoriet geraakt te worden moet je al veel pech hebben. Ann Elizabeth Hodges kreeg er echter eentje van 3,8 kilo door haar dak. Via de radio kwam hij op haar heup terecht. Blauwe plekken waren het resultaat. Meteen ook de enige officieel bevestigde meteorietinslag waar een mens bij betrokken is. Al de rest was enkel met materiële schade.

– De kans dat je door een meteorietinslag om het leven komt is groter dan de kans dat je bij een vliegtuigongeval het leven laat. Dat komt omdat het bij een meteorietinslag om miljoenen of zelfs miljarden levens kan gaan, terwijl de vliegmaatschappijen niet meer dan enkele honderden mensen in één vliegtuig weten te proppen.

– In 1979 raakte Skylab, het allereerste ruimtelaboratorium, goed voor 77,5 ton zo ver uit koers dat het zou neerstorten op Aarde. Op 11 juli kwam het ding onder veel media-aandacht naar beneden. Het grootste deel verbrandde in de atmosfeer en de rest stortte neer in de Indische Oceaan. In West-Australië vielen ook grote stukken naar beneden, zonder gewonden gelukkig. Het grootste object was een zuurstoftank van 1200 kilo. Krijg dat maar eens op je kop.

– Kikkers, vissen, zeeslakken, wormen, spinnen, baby-alligators en vogels. Soms vallen ze met honderd uit de lucht als we sommige exotische weerberichten mogen geloven. Ze worden waarschijnlijk veroorzaakt door windhozen. Bij vogels kan het gebeuren dat ze door elektrische velden (bliksem) plots met duizenden uit de lucht vallen.

– Charles en Linda Everson reden met hun auto op Highway 150 tot een koe van 270 kilo hun motorkap verbrijzelde. Het beest was van een 60 meter hoge klif gevallen. De koe was dood, maar het echtpaar kwam er met de schrik vanaf.

– In India kan er wel eens groene, gele, bruine, blauwe en zwarte regen vallen. Over de oorzaak hiervan is het nog gissen. De één zegt buitenaards, de ander steekt de schuld op vervuiling en nog een ander wijst naar mossen.

– De Romein Julius Obsequens beschrijft in zijn werk Liber Prodigiorum onder andere hoe er drie nachten en twee dagen ‘bloed’ was gevallen op het platteland van Calatia.

– In het blad ‘Journal of Cycle Research’ van januari 1957 wordt een vermelding gemaakt van een bui ‘gele muizen’ in het jaar 1578 te Bergen, Noorwegen. Volgens de historische bron waaruit men citeerde zagen getuigen hoe de gele muizen gelijk naar het land zwommen zodra ze in het water terecht waren gekomen.

– Arbeiders in een tabaksveld zien opeens een eigenaardige rode wolk boven hun hoofden verschijnen, waaruit plotseling bloed en vlees loodrecht naar beneden viel. Dr. Troost nam monsters van het bloed en vlees mee voor onderzoek en schreef zijn verslag voor de ‘American Journal of Science’ dat verscheen in oktober 1841. Volgens Troost bestond het ‘vlees’ uit dierlijk vet en spierweefsel. Over het bloed zei hij nagenoeg niets. Uiteindelijk besloot Troost dat het om een misplaatste grap moest gaan. De vragen hoe de ‘grap’ tot stand was gekomen en wie de vermeende verantwoordelijken waren bleven onbeantwoord.

– Op 22 juni 2003 menen getuigen gezien te hebben hoe een man uit de lucht boven Hoenderloo (NL) kwam vallen. Getuigen hebben geen vliegtuig gezien en de man zou geen parachute om gehad hebben. De man zou in het natuurgebied Deelerwoud neergestort zijn. Ondanks een zoekactie van de politie werd er geen lichaam gevonden. Het bericht is verschenen op zowel Teletekst als in de diverse dagbladen.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s