Kapow

Nu zaterdag (2 juli) gaat de tweede editie van Kapow door in de Ham en Centrale (Gent). Ook deze keer staan skate, kunst en muziek centraal. Dit jaar gaan we echter voor net dat ietsje meer. Meer zalen, meer muziek, meer skate en een ecologisch thema. In bijlage kan u het persbericht en het programma terug vinden. Hieronder een uitgebreid overzicht per thema.

 Kunst

De kunstenaars hebben allemaal een voet in de streetart-wereld en gaan de dag zelf een enorme constructie in elkaar steken en beschilderen. De bedoeling is dat ze enkel gerecycleerd materiaal gebruiken, zowel voor drager als materiaal. Daarvan wordt dan een timelapse gemaakt en in dit decor kan dan geskate worden. ’s Avonds spelen er twee bands in. Daarnaast hebben ze elk een skateboard mee naar huis gekregen waarop ze mochten doen wat ze wilden. Het resultaat is een hele hoop planken, in allerlei stijlen. Die worden zaterdag geëxposeerd ook. Vorig jaar hadden ze trouwens Gent nagebouwd in het mini. Dus een kleine boekentoren, kleine graslei, Gravensteen, enz. Dat decor diende dan als skatepark.

Skate

Zowel de Ham als de Centrale worden omgebouwd tot een skatepark. Op de Ham staat street centraal terwijl binnen in de Centrale een mini-ramp wordt neergezet. Ook dit jaar steekt Kapow weer een jam in elkaar met goodies van Quiksilver en DC als toemaatje. Flow&Soul komt een surfboard shapen, die later op de avond verloot wordt en Carver zal aanwezig zijn met een heel demopakket. Zo kan iedereen deze nieuwe boardsport ontdekken.

Muziek

Uiteraard geen Kapow zonder muziek. De hele dag door zorgen beruchte dj’s voor een muzikale noot en ’s avonds staan in de Centrale optredens gepland. Prolific en Brothers on the Run komen de boel even rocken. We sluiten af met een knoert van een afterparty. Foxy Moma, Venne en Jona rijgen de platen aaneen, only to please you!

Ecologie

Dit jaar wil Kapow ook met een boodschap naar buiten komen; ecologie en duurzaamheid. De kunstenaars werken met en op afgedankt materiaal, er wordt een expo gehouden op afgedankte skateboards, er worden cocktails gemaakt met een fiets en tijdens de Swishing kan je een ‘nieuwe’ garderobe samenstellen. Daarnaast wordt ook een eco-lounge voorzien.

Extra info

Overdag is het event volledig gratis. Voor de optredens en afterparty ’s avonds kunnen tickets gekocht worden aan vier euro in vvk of zes aan de deur. Je ticket is meteen ook een tombolaticket om zo kans te maken op het surfboard. Er is de hele dag bar voorzien en Levi&Istvan komen streekgerechten klaarmaken.

Adres

Ham park en De Centrale (www.decentrale.be) Ham 145, 9000 Gent // Kraankindersstraat 2, 9000 Gent

Advertenties

6 Comments

  1. Ik weet niet waar jullie kip kopen maar ik koop het gewoon bij de supermarkt (midden-Nederland) en soms als ik richting de veluwe kom bij zo’n boertje. De prijs die wij hier betalen is 6 euro per kilo en bij dat boertje 4. Bij de Turk hier schommelt het wat daartussen maar ik kan dat niet goed vergelijken want daar zit bot bij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s