Kortverhaal: happy new year

“Verachtelijke mieren zijn het. Zie ze daar krioelen.” Ludwig Kling heeft het niet voor feestgedruis. Zeker niet om een nieuw jaar in te luiden. Op de Grand Place telt een gigantisch bord af naar de jaarovergang. Nog twee minuten te gaan. Kling moet het allemaal niet weten. Whiskey en een sigaar, met op de achtergrond de tweede cello suite van Bach. Grammofoon uiteraard. Meer heeft hij niet nodig.

Vanuit zijn lederen zetel overschouwt Kling nog eens triomfantelijk zijn gigantische loft. Tapijt uit cashmere, een Monet aan de muur en designermeubelen. Zelfs de kribbe van zijn pasgeboren zoon is custom made. Een slok. Een heul. Een dikke wolk rook. Een slok. Een heul. Een dikke wolk rook… die plots opzij waait. De balkondeur staat open.

Klings ogen spreiden ver open en nog voor hij ook maar iets kan zeggen klinkt een doffe knal. De Cubaanse sigaar rolt uit zijn hand en het glas whiskey kletst tegen de grond. Tussen de ogen siert een klein gaatje. De lederen ruggesteun is om zeep. Bloed aan de muur. Whiskey op de grond en een halfopgerookte sigaar die het tapijt in brand steekt. De massa buiten telt  af. Vijf … vier … drie … twee  … één! Een struise man met getrokken pistool kijkt nog eens naar zijn slachtoffer voor hij door vlammen waadt en knarst: “A happy fuck you Kling!”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s