Beeld van de week

Het Norovirus is nog geen 40 nanometer (1 nm = 1 miljardste meter) groot, maar als het in je lijf zit zijn de gevolgen buiten proportie. Buikgriep, projectielbraken (het zou een sportdiscipline kunnen zijn), diarre, misselijkheid, algemene mottigheid, milde koorts, maagkrampen, hoofdpijn etc. zijn maar enkele symptomen. Daarnaast is de kleine fucker bijzonder besmettelijk.

Casa Caliente wordt bijgevolg even omgedoopt in Casa Maliente. Het begon allemaal met Barbara. Heel even dachten we dat er een bronstige zeehond ontsnapt was uit de het Dolfinarium in Brugge, maar het bleek om de droge hoest van onze fysicanerd te gaan. Hier en daar wat krampen, af en toe een keer flauwvallen en algemene vermoeidheid vielen haar ook ten dele. Na een veel te laat gepland doktersbezoek heeft ze wat siroop en de opdracht om meer buiten te sporten meegekregen. Hopelijk brengt dit in naam van ieders nachtrust soelaas. 

Slachtoffer twee, Emma. Momenteel ligt er een berg zakdoekjes naast haar bed en vele maaltijden zijn ondertussen al verbrod door het oversmakelijke geluid van Emma die het snot ‘dat te diep zit om te snuiten’ nog wat dieper opsnuift. Verder zorgt haar onregelmatige leven met hier en daar wat nachtopnames voor oververmoeidheid.

Volgende! Charlotte kroop op een zonnige ochtend uit bed en mocht meteen een spurtje trekken naar de toiletten. Ochtendmisselijkheid! Hield onze single een geheime lover verborgen? Mochten we ons binnenkort aan een klein boeleke verwachten? Neen dus, want de misselijkheid bleef maar duren. Het was zelfs zo erg dat ze een gratis broodje bapao moest weigeren tijdens het optreden van The Opposites. Buikgriep zo bleek na een bezoekje aan de dokter. Verdikken, meer sporten en minder pillen pakken was het verdict.

Axel mocht het het hardst verduren. ’s Nachts kreeg hij plots een ware kotsaanval die door heel het huis weergalmde. Hij was hierbij niet aan zijn proefstuk en besloot dan maar om naar de spoed te gaan. Thuisblijven en recupereren was de boodschap. Stramme nekspieren werden behandeld met oude bekende Star Balm en de mens kreeg een dieet van beschuiten en scampi-soep voorgeschoteld.

Even hout vasthouden voor de komende uitspraken. Ikzelf blijf gelukkig gespaard van alle ellende, op een kleine snotvalling na die net zo goed aan de start van het pollenseizoen kan toegeschreven worden. Misschien zit mijn dagelijks vers sinaasappelsapje er wel voor iets tussen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s