Maaltijd van de week

Valencia is een wondermooie stad. Traditie loopt er hand in hand met een progressief liberalisme. Je kan ronddwalen in het oude stadsgedeelte en vijf minuten later in een futuristische site staan. Het uitgaansleven is er fantastisch, de wintertemperaturen zijn bijzonder aangenaam en het volk is best wel vriendelijk. Naast paëlla en tapa’s staat Valencia ook bekend om zijn Horchata de Chufa, een mierzoet drankje gedistilleerd uit tijgernoten. Meer foto’s van Valencia zijn hier te zien trouwens.

De ingrediënten (4 personen):

250 gr. tijgernoten/aardamandelen/chufa, 1 liter water, kaneel, 250 gr. suiker

Bereidingswijze:

Was de tijgernoten goed schoon, zodat ze compleet vrij zijn van aarde of grond. Laat ze vervolgens gedurende ongeveer een halve dag weken in een pan koud water. Na deze tijd de knollen opnieuw goed wassen en afspoelen. Pureer de aardamandelen nu met een staafmixer. Doe dit met een deksel op de pot want anders vliegen de nootjes overal in het rond. Voeg steeds wat water toe zodra de mix wat droog dreigt te gaan worden. Voeg de pulp nu toe aan je liter water. Doe hier de kaneel bij en laat het geheel zo’n twee tot drie uur rusten. Los vervolgens de suiker goed op in de mix en zeef het tenslotte tot je een melkachtige vloeistof overhoudt: de Horchata de chufa!

Drink de horchata koud en waan je meteen in het warme Spanje!

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s