Maaltijd van de week

Het zijn zware tijden voor Photoshoppers. Zeker die in de mode- en showbizzwereld. Elk grammetje vet, elke rimpel, elke puist en elk ander esthetisch mankement moet geretoucheerd worden. Naast al de maagzweren voor fotoprutsers, nog heel wat ander leed. Dieetleed. Zo kwam onze waarde vriend Fré langs voor een maaltijd. Naast kompaan Bruno had hij ook heel wat instructies mee, want de mens staat op een heel strik dieet, genaamd South Beach Diet. Het klinkt cooler dan het is.

Zo mag onze vriend geen aardappelen, deegwaren, rijst, chips, snoep, chocolade, brood, frieten, volle melkproducten, room en nog een hele resem aan producten verorberen. Hij mag wel 14 noten per dag eten! Geen sinecure dus om een maaltijd in elkaar te boksen die aan de voorwaarden voldoet. Daar schaaldieren wel mogen, hebben we voor scampi in currysaus met heel veel groenten geopteerd. De niet-diëtenden mochten ook wat pasta opscheppen.

Fré is al zo veel vermagerd dat hij af en toe zelfs eens wegwaait. Of maar een schim van zichzelf is.

De ingrediënten (6 personen):

1 paprikamix, 1 ajuin, 2 zakjes wokmix, 2 kilo scampi, currysaus op melkbasis, 8 wortels, 1 doosje amandelnoten, kruiden, 1 kilo noedels

Bereidingswijze:

Poepsimpel dit gerecht en klaar in no time. Snij alle groenten in stukjes. Kook ondertussen de pasta. Bak de scampi samen met de amandelen in de wok en voeg eventueel een klein beetje bruine suiker toe. De kleur wordt mooier en ze smaken beter. Opteer voor een kwaliteitsolie. Wij hebben gekozen voor gemberolie. Geeft een oosterse toets aan je gerecht. Zet de scampi en amandelen even aan de kant en roerbak vervolgens de groenten. Eerst de ui, dan de rest. Prepareer ondertussen de currysaus. Voeg de scampi en noten terug bij de groenten en bak nog even aan.  Kruid bij naar voorkeur. Voor de liefhebbers, ook de noedels kunnen even gebakken worden. Giet er vervolgens de saus over en klaar is kees. Een volwaardige, doch South Beach-goedgekeurde maaltijd (zonder de pasta althans).

N.

Advertenties

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s