Maaltijd van de week

Soep is in! Zeker in dit huis. Als we niet in één of andere soepbar zitten, dan maken we ze zelf wel in alle geuren en kleuren. Voorlopig gaat de trofee van lekkerste soep nog steeds naar de courgettesoep van Axel. Hij wil echter zijn recept niet vrijgeven, dus bij deze een alternatief.

De ingrediënten (4 personen):

1 grote courgette, 1 grote ajuin, 4 aardappelen, 3 bouillonblokjes, 1 teentje look, 1 smeltkaasje (boursin bvb), room, peterselie, kruiden, 1.5 liter water.

Bereidingswijze:

Snij de courgetten in stukken. Versnipper de ajuin. Hier staan wat tips om dat zonder al te veel gebleit te doen. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Warm wat boter op in een voldoende grote pot en fruit de ajuin, courgette en aardappel kort aan. Hierdoor komen de smaken beter vrij. Giet vervolgens het water in de pot, doe er de bouillonblokjes bij en laat een klein half uurtje koken met deksel. Plet ondertussen de look. Na dit half uurtje giet je de room bij het goedje. Ook de look en het smeltkaasje mogen erbij. Vervolgens alles goed mixen met een staafmixer. Doe dit niet te wild of heel de keuken hangt vol met courgettespatten. Ter afwerking kan nog wat peterselie toegevoegd worden. 

N.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s