Beeld van de week

Geen verkleinde versie van cuberdons of mini-verkeerskegels om het muizenverkeer in goede banen te leiden, maar doodsimpele oordoppen. Een schitterende uitvinding trouwens, die best wel in trendrapporten en jaaroverzichten mocht opgenomen worden. 2009 was namelijk het jaar dat de ‘tjoepen’ mainstream werden. Humo besteedde heel wat aandacht aan gehoorschade, de decibelregels voor horeca en evenementen werden wat strenger toepgepast en oordopdragers werden op fuiven niet langer bekeken als waren ze overgevoelige mamaskindjes met duizend en één allergieën.

Nu komen ze hier plots ook bijzonder goed van pas. Nee, niet omdat Axel wat ziek is en ’s nachts ronkt als niet-geöliede scharnieren van een schommel. Ook niet omdat Barbara constant haar formules van fysica loopt op te zeggen of omdat Emma altijd maar chips eet. De buren zijn de oorzaak. Hun voorgevel staat volledig in de stellingen, goed verstopt achter grote doeken. Wat ze juist aan het doen zijn, daar hebben we het raden naar, maar het maakt alleszins behoorlijk veel lawaai. De ingehuurde bouwvakkers lopen hier nu al een paar dagen te kloppen, boren en schuren (neen Barbara, niet het schuren dat je zo graag doet in de Decadance) en dat al van ’s morgens vroeg. Het is dus kiezen tussen slapen met oordoppen of een verschrikkelijk ochtendhumeur. Ik kon hier trouwens net zo goed een afbeelding van een stofzuiger zetten, want elke avond zijn de fietsen, vensterbanken en ramen bedekt met een laagje oranje stof. Het is reikhalzend uitkijken naar het moment waarop het doek valt.

Niets tegen verbouwingen natuurlijk. Ze verversen geregeld het straatbeeld, zorgen ervoor dat de badkuip niet plots in de living staat en bieden trouwens heel wat werkgelegenheid. Maar ik vraag me toch af waarom bouwwerken altijd de gevestigde clichés in de gereedschapskoffer zitten hebben:

– Bouwvakkers hebben een bizarre muzieksmaak. Ze slagen erin van steeds opnieuw de zender uit te kiezen met de meest foute muziek. Maar het zijn sympathieke mensen, want ze laten graag iedereen mee genieten van hun keuze. Naar omhoog met dat volume!

– Nog meer sympathie. Bouwvakkers strooien met complimenten! Jammer genoeg komen enkel vrouwen die niet meer dan 60 kilo wegen in aanmerking.

– Alles is timing. Vraag maar eens aan deze kerel of dit hondje. Daarom ook dat de meeste verbouwingen en wegenwerken gebeuren tijdens de maanden januari en juni. Toevallig ook de twee maanden dat veel studenten opgesloten zitten in een kamertje, zich hard concentrerend bezig houden met kilo’s leerstof en best wat stilte kunnen gebruiken. Misschien moet iemand hier maar eens een thesis over schrijven.

N.

Advertenties

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s