Maaltijd van de week

Men zegge dat de studententijd de meest gevarieerde periode van je leven is en dat klopt ook wel. Op een goeie twee maanden na dan. Tijdens de blok is het namelijk beter van zo routineus mogelijk te leven, kwestie van de productiviteit zo hoog mogelijk te houden. Vorig jaar hadden we die les perfect begrepen en zag onze dag er elke keer opnieuw zo uit:

09u00: Toekomen in de Boekentoren, plaatsje zoeken in de kleine zaal, installeren, kleurpotloden op tafel, eens rondkijken of er schoon volk in de buurt zit en beginnen blokken.

10u30: Een eerste korte pauze, koffietje uit de automaten van het gebouw aan de overkant, de krant eens doorbladeren, voort doen.

11u47: De eerste honger begint te komen, domme mopjes vertellen, tekenen op andermans cursus, proberen lach in te houden want geluidsverbod.

12u30: Middagmaal in de Brug.

13u: Vol goede moed herbeginnen met de blok.

15u23: Concentratieverlies, rondstaren, door het venster naar de vijver kijken, opschrikken van jongedame die met hoge hakken door de gang tippelt.

16u: Koffietje in het Salon, napraten, keer goed lachen, roddelen, Mouctar tegenkomen.

18u30: Uitgebreid avondmaal in de Brug, inclusief dessert en koffie.

22u: De boekentoren sluit, nog even staren naar de zaalwachter, boeltje opruimen en verhuizen naar de Therminal of naar huis, afhankelijk van wat nog gedaan moet worden.

Die dagen zijn echter voorbij. Barbara blokt hier en in Lokeren wegens gebrek aan vrienden, Emma zit ook liever thuis, Charlotte is een werkmens en ik heb de studieboeken ook al een tijdje gesloten. Als ode aan die wondermooie dagen is de maaltijd van de week een Brugmaaltijd.

De ingrediënten (1 persoon):

1 studentenkaart, een goeie 4 euro geld, een plateau, mes, vork en servet.

Bereidingswijze:

Bij het binnenkomen van de Brug neemt men een plateau en bestek. Let op want niet alles is even droog. Vervolgens gaat men naar de showroom om een gerecht uit te kiezen. Bij ‘Maaltijd 2’ liggen drie warme gerechten, waarvan één altijd op basis van vis. In de afdeling ‘Snacks en vegetarisch’ vind je de vaste waarden zoals kaaskroketten en een vegetarische schotel. Daarnaast zijn er broodjes en spaghetti voorzien. Maak een keuze en ga naar de juiste afdeling. Vraag vriendelijk en beleefd om de gewenste maaltijd. Maak eventueel een mopje of geef een complimentje voor een net iets grotere portie. Zet het bord op je plateau, haal eventueel een sausje of dessert uit de frigo en schuif aan bij de kassa’s. Wees opnieuw vriendelijk tegen de kassierster, scan je studentenkaart en betaal. Zij die water willen, begeven zich nu naar de waterbak. Kies vervolgens een plaatsje uit en smikkelen maar!

N.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s